راهنمای آموزشی خود مراقبتی و سلامت ذهنی - روانی

سلامت روانی و اجتماعی دانش‌آموزان در شرایط پرمخاطره محیطی

این راهنمای آموزشی،  منبعی خودآموز برای معلمانی است که با کودکانی که در شرایط سخت ناشی از کشکمش‌ها، جنجال‌ها و ناآرامی‌ها می‌زییند، سروکار دارند. دستورالعمل‌های مندرج در این کتابچه، شامل اطلاعات گوناگونی درباره چگونگی حفظ سلامت روان، آموزش روش‌های عملی برای رسیدن به این سطح مطلوب از سلامت روان و ارائه راه‌کارهایی است که معلمان می‌توانند برای افزایش و تقویت سلامتی کودکان به‌کار بندند.

این کتابچه به مثابه ابزاری برای معلمان است تا از طریق آن بتوانند:

  • با ایجاد فضایی مبتنی بر حمایت و پشتیبانی در مدارس، مقدمات رشد سلامت روان کودکان و دانش‌آموزان را فراهم کنند.
  • به روش‌ها و الگوهای جدیدی مجهز شوند تا سلامتی دانش‌آموزان را از طریق فعالیت‌های جمعی، بازی و سرگرمی افزایش دهند.
  • کودکانی را شناسایی و حمایت کنند که با وجود قرار گرفتن در شرایط سخت و دشوار، نمی‌توانند راه‌های سودمندی برای مبارزه با سختی‌ها و مشکلات بیابند.
  • این امکان را داشته باشند تا آگاهی دانش‌آموزان را در خصوص چگونگی حل مسئله، به بهترین شیوه افزایش دهند.

از این راهنمای آموزشی چگونه استفاده کنیم؟

این راهنما برای معلمانی است که؛

  • حداقل آشنایی با روش‌های حمایت روانی - اجتماعی از کودکان را دارند و یا در دوره‌های مشاوره تربیتی و روانی شرکت کرده‌اند؛
  • می‌خواهند دانش خود را در راستای تقویت و بهبود سلامتی کودکان افزایش دهند.

این گروه از معلمان می‌توانند "دستورالعمل‌های" مندرج در این کتابچه را به عنوان آشنایی مقدماتی با سلامت روانی - اجتماعی کودکان در مدرسه در نظر بگیرند. این راهنمای آموزشی از دو بخش اساسی تشکیل شده است؛ در بخش اول اطلاعات مقدماتی دربارۀ سلامت روان، تأثیر رویدادهای دشوار و ناگوار بر کودکان و همچنین نکاتی درباره حمایت روانی - اجتماعی و عاطفی کودکان در دسترس خواهد بود و در بخش دوم، اطلاعات عملیاتی و روش‌های خاصی برای حمایت و بهبود سلامتی کودکان و پاسخگویی به نیازهای روانی - اجتماعی از آنان در محیط مدرسه ارائه می‌شود.

برای دانلود فایل این راهنمای آموزشی اینجا کلیک کنید.

دانلود